Hier wordt voor de meest gebruikte internet browsers beschreven hoe u de gekozen ZZS Zeer Zorgwekkende Stoffen (Zeer Zorgwekkende Stoffen) lijst kunt printen (naar PDF of op papier).

Printinstructie

In Internet Explorer 11

Kies menu item “File”, en daaronder “Print preview”. Kies vervolgens voor "Landscape". Mocht de tabel niet op de pagina passen, pas dan de schaal aan. Kies vervolgens voor "Print" (als PDF of naar de printer).

In Microsoft Edge

Kies menu item "Instellingen en meer" (…), en daaronder "afdrukken" of "print". Kies vervolgens voor "liggend" of "landscape". Mocht de tabel niet op de pagina passen, pas dan de schaal aan. Kies vervolgens voor "Afdrukken" of "Print" (als PDF of naar de printer).

In Google Chrome en Firefox

Klik het menu open en kies menu item "Print". Kies vervolgens voor "Landscape". Mocht de tabel niet op de pagina passen, pas dan de schaal aan. Kies vervolgens "Print" om de tabel te printen of op te slaan als PDF.

Export naar Excel

Voor de ZZS-lijsten is een exportfunctie naar Excel beschikbaar.
Na het kiezen van een bepaalde ZZS-lijst (totale lijst, verkorte lijst of ZZS-groep) is op de pagina de knop “Download deze lijst” beschikbaar. Door daar op te klikken, slaat u de gegevens op in een Tab gescheiden tekstbestand.

Dit bestand kunt u als volgt in Excel importeren.
Open Excel en klik in het menu “Bestand” op “Open”. Normaal gesproken staan de instellingen voor een import in Excel automatisch juist ingesteld.
Selecteer het opgeslagen bestand (om dit te zien, selecteer het file type “All files”).
Kies de instellingen zoals in de 3 afbeeldingen is aangegeven, en het bestand wordt in Excel geïmporteerd.
Het kan zijn dat Excel bij het importeren sommige CAS-nummers of EC Europese Commissie (Europese Commissie)-nummers als datums interpreteert. Dit is op te lossen door in stap 3 hieronder in de kolom CAS-nummer en EC-nummer te kiezen voor column data format "text". Klik vervolgens op “Finish”  en het bestand wordt geimporteerd in Excel.

Sla het bestand, indien gewenst, op als Excel file.

screenshot text import  1 van 3

 

screenshot text import  2 van 3

 

screenshot text import  3 van 3